Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/jailijakosamja.com/public_html/wp-content/plugins/nimble-portfolio/admin/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Knjiga – JA ili ja, ko sam ja?

Knjiga: JA ili ja, ko sam ja?

Bežeći od sebe, od suočavanja sa samim sobom i problemima koje je nosio u sebi, autor je počeo da putuje po različitim zemljama Evrope, Azije, Afrike i Amerike. Međutim, bio je to put ka nutrini bića, kojim je morao poći da bi našao sebe. Shvatio da ovo nisu dva odvojena puta, nego predstavljaju refleksiju jedan drugog. Jedan isti put, put koji je autorov haotičan život doveo u stanje ravnoteže. Za čitaoce koji u knjizi prepoznaju putokaze, ona će biti svojevrsni izazov da krenu putem samospoznaje i shvate da život može da ponudi mnogo više od lagodno provedenog vremena i posedovanja materijalnih dobara.

sensa magazine

Hrabri duhovni avanturista

Mladi doktor otvorenog uma i srca proputovao je planetu prikupljajući znanja koja su ponekada samo produbljivala njegov košmar, ali su vremenom dovela do kristalizacije duhovnih istina. Na tom putu susreo se sa svojim senkama, sa padovima i sumnjama, a danas zna da se samo tako stiže do svetlosti, do vrhovnog smisla – do ljubavi.

bazar-a

Svako nađe ono što nisi u sebi

Dr Lazar Trifunović je svojom knjigom “JA ili ja, ko sam ja?” pokazao kako putovanja unutar sebe mogu biti korisna kao i putovanja po planeti, da je najveći zadatak svih nas da upoznamo sami sebe i da je na kraju (ili na početku) ljubav ključ svega.

 

 

ona magazine

U potrazi za osmehom

Mozda svi njegovi pacijenti i ne znaju da im je doktor hodio svetom sa vrećom za spavanje i šatorom na ledjima, deleko od civilizacije, sam samcijat, bez sata i kalendara… Prvo je poželeo da odputuje za Meksiko, ali je spletom slučajnih okolnosti kupio kartu za Katmandu i otišao u Nepal. Sledeći i dalje svoje srce, dopao je najčudnijih i najdivnijih mesta na planeti zemlji…

JA ili ja, ko sam ja?

Duhovni putopis u potrazi za suštinom…

JA ili ja, ko sam ja? izdata je 14. februara 2014. godine u Srbiji. Za godinu ipo dana doživela je 3 izdanja u ukupnom tiražu od 5000 primeraka, pri čemu je prodavana samo u 2 prodavnice zdrave hrane „Bio špajz“ u Beogradu.

 

U junu 2015. godine izašlo je prvo izdanje knjige JA ili ja,ko sam ja? u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u tiražu od 1500 primeraka. Dobar prijem knjige uslovio je da se do početka 2016 godine knjiga odštampa u jos 2 izdanja u tiražu od 3000 knjiga za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegivinu.

 

U Srbiji je održina 21 promocija knjige, u Crnoj Gori 6 i jedna u Bosni i Hercegovini. Sem promocija u Novom Sadu i Beogradu, koje je organizovao autor, sve ostale promocije su bile organizovane po pozivu zbog velikog interesovanja publike.

 

Promocija knjige u Beogradu u Zadužbini Ilije M. Kolarca, najznačajnijoj ustanovi kulture u Srbiji, oborila je rekord po posećenosti sa preko 1500 posetilaca.

Autor je postao čest gost mnogobrojnih televizijskih emisija, a članci o knjizi se pojavljuju u velikom broju časopisa.